Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 12 de noviembre de 2018   |   21:40
 
Enquesta  
Ha de retallar el Consell el pressupost del Pla d’Obres i Serveis de 2019 en un 30% per beneficiar la zona del Llevant de Mallorca?


No
 
La carretera d'accés al Puig Major (Foto Alberto Darder)
29/10/2018 | 11:24
Neu d'octubre a partir de 1.000 metres
saveu.cat

Durant la passada nit, la baixada dràstica de la temperatura i la precipitació ha provocat l'aparició de neu a partir dels 1.000 metres d'altura. El cim del Puig Major i també d'altres de la Serra de Tramuntana que superen aquesta barrera han comparegut avui dematí coberts per una fina capa de neu.

El meteoròleg Alberto Darder ha destacat el caràcter especial d'aquesta nevada per ser primerenca. Des de l'any 1974 no es produïa una precipitació en forma de neu a una cota tan baixa, ha explicat. També ha destacat que al cim de la Serra d'Alfàbia la temperatura mínima de la passada nit ha estat tan sols d'un grau centígrad.

El darrer episodi de pluja ja suma 170 litres de precipitació repartits en dues jornades de 110 litres la primera i 60 la segona. Això significa que el mes d'octubre es converteix en un dels més plujosos dels darrers anys amb 330 litres recollits fins ara.

L'AEMET preveu encara pluges per avui i per demà, tot i que podria ser dimecres quan plogués amb més força.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a