Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 16 de juny de 2019   |   21:26
 
Enquesta  
Creus que el Pi acabarà presentant una moció de censura a Simarro de la mà de Més, PSOE i UP?


No n‘hi hauria d‘haver
 
Un seguit de cotxes aturats a la carretera de Desviació.
12/10/2018 | 09:22
L’embús de cada horabaixa
SaVeu

Les 17 hores és el moment habitual d’inici d’un embotellament que ja s’ha convertit en pa de cada dia a la carretera de Desviació i que suposa un calvari per als conductors que hi queden enganxats.

Generalment el col.lapse arranca a la rotonda del carrer de Cetre i s’allarga fins al creuer de Deià, davant Deixalles, però el dimarts d’aquesta mateixa setmana -i també en altres ocasions més esporàdiques- la coa va ser tan llarga que es va prolongar per la carretera de Deià, la del Puig Major i també la del Port, fins a l’extrem d’abastar la totalitat del túnel de Sa Mola i afectar en algun moment fins i tot la rotonda del camí de Sa Figuera.

L’embús, que es sol prolongar per espai de més d’una hora, afecta especialment els vehicles que circulen en sentit ascendent, mentre que el trànsit en direcció al Port continua essent fluïd.

Els perjudicats

El fenomen afecta especialment els residents al Port que en aquesta hora desitgen accedir al nucli de Sóller o partir cap a Palma. També aquelles persones que necessiten circular per la carretera de Desviació quan acaben la feina o les que tornen de realitzar activitats esportives a Son Angelats o Es Puig. En qualsevol cas, els usuaris habituals de la carretera Nova en aquesta hora del dia ja saben que s’han de programar molt més temps per arribar a la seva destinació i no fer tard.

D’aquesta manera, el trajecte des del Port fins al centre de Sóller, d’uns deu minuts de durada, es prolonga fins als 20 i en ocasions fins als 40 o, en el cas de dimarts passat, fins més enllà de l’hora.
El fenomen no és nou, però és més propi del període d’hivern que no del d’estiu. Durant el passat hivern i primavera ja es produïren embussos d’aquestes característiques i ara han retornat amb l’arribada de l’octubre.

La causa

L’origen de l’embús és la rotonda del carrer de Cetre. A partir d’aquest punt i en sentit ascendent la circulació segueix essent densa, però sense retencions. És, sens dubte, el punt crític. La sortida, a la mateixa hora, de molts vehicles des del carrer de Cetre cap a Palma provoca l’exasperant funcionament lent de la cruïlla. Solucionar-ho no pareix complicat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a