Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   03:13
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
La jornada es va fer al Barranc
09/10/2018 | 16:12
Jornada de neteja al Barranc
saveu.cat

El cap de setmana passat una vintena de persones, entre senderistes alemanys i voluntaris locals, varen participar en la tercera jornada de treball organitzada per Amics de la Terra Mallorca per ajudar a la recuperació de l’olivar i les parets de pedra en sec en la Serra de Tramuntana, sensibilitzant així als turistes excursionistes sobre la importància del seu manteniment i les dificultats per conservar un paisatge declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Els excursionistes alemanys i voluntaris d’Amics de la Terra van passar la jornada treballant junts en el Barranc de Biniaraix amb explicacions sobre el patrimoni natural i cultural de la Serra de Tramuntana que han pogut veure in situ. Van aprendre la tècnica i van ajudar la restauració d'una paret de bancal (marge) al costat del president del Gremi de Margers de Mallorca i van ajudar a recuperar l’olivar netejant diversos bancals en Can Cati i Can Silles. Després del treball van poder gaudir d'un menjar local en Ca’n Gori.

La jornada va ser tot un èxit. Els turistes es van mostrar molt contents de poder conèixer molt més el paisatge únic de la Serra de Tramuntana conformada per l'home, així com els grans problemes per al seu manteniment. Van estar molt satisfets de tenir l'oportunitat de contribuir en la seva conservació i establir contacte amb gent local.

Aquestes jornades formen part del projecte “Protegeix la Serra de Tramuntana” d’Amics de la Terra Mallorca en col·laboració amb BUND (Amics de la Terra Alemanya) i BTE (experts en turisme sostenible) recolzat per la Fundació pública alemanya DBU.

En el marc del mateix projecte ja s'han realitzat unes jornades de formació de Guies de muntanya, recolzades pel Consorci de la Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca, una enquesta entre més de 200 excursionistes alemanys sobre les seves raons per visitar la Serra, així com un directori online que aviat es presentarà de llocs de venda de productes locals de la Serra per fomentar la compra d’aquests.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a