Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   03:11
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
L'acte de presentació de l'inici de la campanya.
09/10/2018 | 11:21
A collir oliva!
saveu.cat

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Oliva de Mallorca ha presentat la campanya de recol·lecció d'Oliva de Mallorca a la finca dels Horts de Caimari, una de les 111 finques subscrites en el segell de qualitat on aquests dies es comença a collir l'oliva verda.

A la presentació hi ha assistit el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, qui acompanyat pel president de la DOP, el solleric Miquel Gual, així com membres del Consell Regulador, elaboradors i el batle de Caimari, Antoni Daniel Frontera, han pogut collir les primeres olives de la temporada.

Miquel Gual ha explicat que enguany s'espera que la collita sigui sensiblement inferior a la de la campanya anterior, que va ser excepcionalment extraordinària a causa del cicle biològic de l'olivera, que alterna anys de producció baixa amb altres d'abundant.

Malgrat aquesta previsió, el proveïment d'olives de la varietat mallorquina en qualsevol de les tres elaboracions: verda sencera, verda trencada o negra natural, està garantida.

La recol·lecció de l'oliva negra marcarà el final de la campanya, que es podria allargar en determinades àrees fins a gener en funció de l'evolució de les temperatures i les condicions climatològiques.

La recol·lecció de en els més de 70.000 oliveres inscrits a la DOP Oliva de Mallorca es realitza manualment, agafant l'oliva directament de l'arbre garantint la selecció del fruit en el seu punt òptim de maduració i qualitat, així com el màxim respecte amb els valuosos oliveres de la varietat mallorquina, la major part d'ells centenaris.

Actualment la DOP Oliva de Mallorca compta amb 85 olivicultors, 111 finques inscrites (529,89 hectàrees), cinc elaboradors i sis envasadors que comercialitzen Oliva de Mallorca sota les marques comercioales Olis Sóller, Son Mesquidassa i Son Moragues.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a