Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 23 d'abril de 2019   |   15:54
 
Enquesta  
S’hauria de prohibir la cursa cicloturista Mallorca 312?


No
 
Espai que ocupava el xiringuito que va ser retirat l'any 2005.
14/09/2018 | 08:36
Un jutge ordena a l’Ajuntament donar llicència al Quita y pon
J.M.

L’Ajuntament de Sóller ha acabat per donar llicència perquè es pugui instal.lar un xiringuito en el passeig peatonal del carrer d’Antoni Montis. La junta local de govern ho va aprovar dimecres després que un tribunal ordenàs l’execució de la sentència que donava la raó a l’empresa Pastor i Puers, que disposa de la concessió administrativa per instal.lar el xiringuito des de l’any 2007.

Amb l’execució de la sentència l’Ajuntament ha hagut de posar punt i final a les maniobres dilatòries amb les que havia anat ajornant donar el permís perquè s’instal.li un bar amb terrassa coberta al tram final del passeig d’Antoni Montis, just al damunt del torrent de Sa Figuera. El xiringuito vendrà a donar continuïtat al “Quita y Pon” que hi havia al mateix lloc fins l’any 2006, quan amb les obres de cobriment del torrent es va desmantellar.

Però a part de donar llicència després d’haver rebut el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, l’Ajuntament ha presentat un escrit a la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern. Aquest organisme és el que va atorgar el permís l’any 2007 perquè es pogués reinstal.lar el xiringuito. El municipi hi està en desacord i li reclamana que revisi l’expedient i anul.li la concessió. Per fer aquesta petició, l’Ajuntament ha recorregut al jurista Avel.lí Blasco, qui ha elaborat un informe en el que conclou que la concessió és nul.la de ple dret. A partir d’aquest estudi tècnic el municipi vol el xiringuito desaparesqui en el cas que els seus titulars l’acabin per instal.lar, ara que tenen el permís municipal que li faltava.

Un altre argument que esgrimeix l’Ajuntament és que el passeig Antoni Montis és de l’Ajuntament des de l’any 2010, quan Recursos Hídrics li va cedir la gestió i el manteniment del tram cobert del torrent de Sa Figuera.

En qualsevol cas, el cas del “Quita y pon” entra en una fase administrativa que no impedirà que el xiringuito es pugui instal.lar. L’empresa Puers i Pastor té al seu favor la concessió que li va ser atorgada el 2007 i una sentència judicial que avala les seves pretencions.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a