Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 23 d'agost de 2019   |   16:24
 
Enquesta  
Han d’acceptar l’oferta dels inversors anònims els accionistes del Ferrocarril de Sóller?


No
 
Les altes temperatures resten esportistes a Son Angelats
07/08/2018 | 16:15
Calor asfixiant al pavelló
saveu.cat

Creix la indignació entre els usuaris del poliesportiu de Son Angelats, que amb prou feines poden practicar esport degut a les elevades temperatures que es respiren a l’interior de l’edifici on s’han arribat a situar per damunt dels 38 graus. La situació més asfixiant s’ha registrat al gimnàs municipal, on els esportistes suen de valent perquè el recinte no reuneix les condicions mínimes per practicar l’esport.

La situació ha exasperat a molts usuaris fins al punt que s’han donat de baixa perquè “és impossible fer exercici físic a Son Angelats”, han afirmat, “ja que es posa en perill la salut de les persones”. Les baixes han generat estralls als concessionaris dels serveis esportius.

Els usuaris reclamen la instal.lació d’equips de climatització amb la finalitat de suavitzar les temperatures de l’interior de Son Angelats que acabin amb la situació actual. Tant és així, que mesos enrere es va dur a terme una recollida de firmes entre els propis usuaris del pavelló per tal de reclamar una millora que no s’ha arribat a fer. Més de 300 persones que participen en les diferents activitats esportives es varen adherir a la campanya. Les firmes varen ser entregades a l’Ajuntament, sense que fins ara hagi donat una solució a les reivindicacions dels usuaris esportius.

La pràctica de l’esport al pavelló poliesportiu de Son Angelats incompleix actualment la normativa vigent. Així ho asseguren alguns dels aficionats a l’esport que han assenyalat que existeixen uns barems que fixen les temperatures màximes dels locals on es practica l’esport. En funció de la modalitat, la temperatura pot variar.

Així, per a la pràctica de gimnàstica de manteniment, el termòmetre s’ha de situar entr els 17 i els 22 graus; per fer peses, entre els 14 i els 19 graus; mentre que per ioga o pilates, la temperatura recomenada va entre els 22 i els 26 graus de màxima. En tot cas són temperatures que estan per damunt dels 41 graus que el termòmetre va registrar l’estiu passat dins Son Angelats. Enguany, la situació no varia massa i l’onada de calor de la darrera setmana ja ha fet pujar el mercuri per damunt dels 38 graus. Els esportistes es mostren indignats amb l’Ajuntament i amb la seva “nul.la resposta” a les seves reivindicacions.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a