Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 23 de gener de 2019   |   07:09
 
Enquesta  
T’agrada el nou paviment que ha col.locat el Ferrocarril de Sóller a la zona del Born?


No
 
Un dels projectes a finançar amb l’ecotaxa implica treballs de millora a 145 camins públics de la vall.
08/06/2018 | 08:58
Les inversions de l’ecotaxa a Sóller, sense fer
SaVeu

El Govern balear té bloquejada l’execució dels projectes que es financen amb l’ecotaxa turística, un fet que a Sóller afecta a tres actuacions que a hores d’ara estan a l’espera del finançament compromès. La paràlisi afecta a les inversions que es financen amb els recursos obtenguts de l’aplicació de l’impost turístic durant els anys 2016 i 2017.

Així les coses, un projecte valorat en 1’5 milions d’euros promogut per la Mancomunitat de la Serra de Tramuntana (que a Sóller havia de deixar 320.000 euros) està enrocat a l’espera que la Conselleria de Medi Ambient autoritzi la seva execució. El projecte, aprovat pel Govern, consisteix en renovar la xarxa de camins públics de la mancomunitat, que a la vall suposa la realització de millores a un total de 145 camins, la majoria dels quals situats a fora vila i per la muntanya.

Una altra important inversió concedida i que es finança amb l’ecotaxa afecta a la Cooperativa, que va rebre una ajuda de 300.000 euros per crear una nova línia d’embotellat d’oli i d’envasat dels pots d’oliva. Per últim, la captació d’aigua del torrent Major per abastir Sa Costera (valorat en 240.000 euros) també està sense executar-se.

La mateixa situació de bloqueig afecta a la totalitat de projectes que es financen amb l’ecotaxa al conjunt de les Balears, han explicat fonts consultades.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a