Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 25 de març de 2019   |   23:19
 
Enquesta  
Consideres lícit que el PP concedís targetes gratuïtes de Son Angelats als cossos de seguretat?


No
 
L'Ajuntament clarifica la normativa de les piscines.
13/04/2018 | 08:37
Piscines sense aigua de la vila
J.M.

El ple de l’Ajuntament de Sóller ha aprovat inicialment una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que estipula, entre d’altres preceptes, que les piscines no es podran omplir amb aigua de la xarxa municipal de proveïment. L’acord assolit contempla, a més, que a l’hora de buidar-les no es podrà abocar l’aigua a la xarxa de clavegueram o les dimensions màximes que podran de tenir aquests equipaments en espais qualificats com a zones verdes privades.

La proposta va ser presentada dimarts pel regidor d’Urbanisme, Jaume Mateu (PGOU), que va justificar la modificació del PGOU per resoldre “mancanques i contradiccions” que presenta aquesta norma bàsica de l’urbanisme solleric en la matèria relacionada amb les piscines. Amb tot, Mateu va assegurar que la modificació serveix per establir una regulació més clara “en aspectes que no quedaren clarificats” en el PGOU.

Així, la modificació del pla estableix que les piscines mai no podran omplir-se amb aigua del grifó. Per tant, quedarà prohibit emprar aigua de la xarxa municipal per omplir-les. A l’hora de buidar-les no es podrà abocar l’aigua bruta a la xarxa de clavegueram perquè així es pretén fomentar la reutilització de l’aigua de les piscines.

Un altre aspecte que es regula el canvi que s’introdueix en el PGOU és el referent a la construcció de piscines en jardins que estan qualificats com a zona verda privada d’acord amb la normativa vigent. Aquestes piscines podran ocupar fins a un màxim del 30% de la superfície del jardí, però en cap cas el mirall d’aigua no podrà superar els 30 metres quadrats.

Per a construir aquestes piscines no es podrà talar cap arbre i el color del seu enrajolat haurà de tenir una tonalitat verdosa. En cap cas podrà ser de color blau. Amb tot, Mateu va assegurar que els canvis estètics i ambientals relacionats amb les piscines “passen a ser més exigents”.

La modificació del planejament urbanístic també vol resoldre un problema que es ve arrossegant des de fa anys, especialment al Port. La normativa urbanística que ara es remet al Consell per a la seva aprovació permetrà la construcció de piscines interiors o en la coberta d’edificis situats en àrees qualificades com a ciutat jardí.
Jaume Mateu va explicar que l’orografia d’algunes zones del municipi (especialment a les urbanitzacions del Port) la construcció de piscines suposa un problema tècnic degut a les pendents del sòl. Amb la modificació del PGOU es permetran piscines en les cobertes dels edificis sempre que no sobresurtin més de 20 centímetres del trispol. En cas de fer-ho es computarà com a volum edificat.

El regidor d’Urbanisme va defensar el conjunt de mesures que regulen la construcció i el mateniment de piscines com a propostes que van en la direcció de clarificar la normativa actualment existent que data de l’any 1998.
La revisió d’aquesta matèria relacionada amb les piscines es va començar a tramitar durant la passada legislatura i s’ha seguit durant aquesta. Comta amb el beneplàcit de diversos organismes supramunicipals als que l’Ajuntament els ha elevat consulta. La proposta de modificació del PGOU es sotmetrà a exposició pública i es remetrà al Consell per a la seva aprovació.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a