Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 25 de març de 2019   |   23:17
 
Enquesta  
Consideres lícit que el PP concedís targetes gratuïtes de Son Angelats als cossos de seguretat?


No
 
Vehicles estacionats a la vorera de la carretera de Desviació.
13/04/2018 | 08:34
Servera demana al Consell poder fer aparcaments disuasoris provisionals
J.M./G.M.

L’Ajuntament de Sóller ha demanat col·laboració formal al Consell de Mallorca perquè l’ajudi a crear aparcaments dissuasoris als afores del municipi, per tal d’incrementar el nombre de places i pal·liar el dèficit d’estacionaments que s’ha disparat en els últims mesos com a conseqüència de la gratuïtat del túnel de Sóller.

El batle Jaume Servera (Més) ha explicat que la protecció de l’entorn de Sóller “ens fa pràcticament impossible poder crear aparcaments dissuasoris”, en tant que “la protecció del sòl rústic ens ho impedeix”. Per a això, la institució municipal ha recorregut a demanar ajuda al Consell “perquè ens faciliti la creació d’aquests aparcaments amb caràcter provisional i d’especial interès, sense necessitat de realitzar canvis urbanístics”.

El batle Servera ha comentat que té intenció de crear-los en uns terrenys que confronten amb la carretera del Desviament “perquè hi ha sòl disponible, però jurídicament és inviable en ser zona de protecció especial de la Serra de Tramuntana”.

El primer edil ha comentat que el canvi de figura de protecció “depèn del Consell”, de manera que “hem acudit a aquesta institució per veure què es pot fer”. El batle preveu que “pròximament” arrenquin els treballs per ampliar l’aparcament del carrer Cetre amb una quarentena de places més situades a l’entrada de Sóller.

Jaume Servera ha reconegut les dificultats de crear nous estacionaments, la qual cosa ha generat protestes entre veïnats i visitants per la manca de places. La situació s’agreuja durant els caps de setmana i festius, quan Sóller rep major nombre de visitants.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a