Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 25 de març de 2019   |   23:28
 
Enquesta  
Consideres lícit que el PP concedís targetes gratuïtes de Son Angelats als cossos de seguretat?


No
 
Una imatge de la xemeneia del crematori emanant fum.
09/03/2018 | 08:56
Protestes veïnals pel fum del crematori
SaVeu

Veïnats de la zona de Pau Noguera han denunciat el deficient funcionament del crematori municipal que emet a l’atmosfera gran quantitat de fum durant les incineracions cadavèriques. Les emanacions es venen produint des de fa uns mesos com a conseqüència d’una avaria que està localitzada en el cremador de gasoil.

A les emanacions de gasos, que visiblement fan aparèixer un nigul de fum blanc de la xemeneia, se li sumen els mals olors que han de suportar els residents, tal i com han denunciat a aquest setmanari. L’olor és conseqüència de la mateixa avaria que fa funcionar en precari el crematori de Son Sang. Per als veïnats la situació es fa insostenible.

Fonts de l’Ajuntament de Sóller, titular de la infraestructura, han reconegut les deficiències que han denunciat els veïnats. La font consultada per aquest setmanari ha admès que les cremacions generen una gran columna de fum com a conseqüència de l’avaria que està localitzada en el cremador del forn, que funciona amb gasoil. Segons han explicat, la pana es ve registrant des que el forn crematori va ser sotmès a treballs de modernització per tal de complir, precisament, amb els requisits mediambientals de control de fums que ara mateix incompleix de forma flagrant. La subsanació de les deficiències es resoldran amb la instal.lació d’un nou cremador, però han explicat que els tràmits burocràtics fan difícil que el canvi es faci a curt termini.

Pel que fa a la pudor, des de l’Ajuntament han reconegut que els residents estan en l’encert, que es produeix com a conseqüència de la mala combustió del carburant. Com a mesura preventiva, l’Ajuntament ha limitat les cremacions (que es fan sense incidències) a persones que són naturals del municipi. De moment no s’incineren forans.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a