Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 20 de febrer de 2019   |   11:58
 
Enquesta  
Està abandonada la primera línia del Port de Sóller?


No
 
Carlos Delgado després de sortir de declarar
14/02/2018 | 16:49
Delgado culpa Armengol del sobrecost del Rocamar
saveu.cat

L'ex conseller de Turisme, Carlos Delgado, ha assegurat aquest dimecres que tant "la decisió de la compra" de l'Hotel Rocamar a Sóller, "com les taxacions" varen ser preses de Francina Armengol i de Bel Oliver i, a més , ha negat haver comès "cap irregularitat".

Així s'ha expressat Delgado, després de la seva declaració de prop d'una hora i mitja davant el Jutjat d'Instrucció número 1, que investiga les presumptes irregularitats en la compra el 2012 del Rocamar, que es trobava en ruïnes, i pel qual es va pagar un presumpte sobrecost de 600.000 euros públics.

Delgado ha negat que es ocultàs informació i ha destacat que per a ell el més important és que "la decisió de la compra del Rocamar es va adoptar pel govern anterior (PSIB)" ja que ells només seguien els "informes tècnics".

En aquest sentit, ha remarcat que "Bel Oliver, com a consellera quan Armengol era la presidenta del Consell de Mallorca, va encarregar a dit tres valoracions" i varen establir que s'havia de gastar "un mínim d'un milió d'euros", segons es va informar en la primera junta del consorci que gestionava la compra quan van accedir al Govern.

Respecte a aquestes valoracions, se'ls va indicar que una d'elles era de 4,5 milions d'euros, una altra a 1,5 milions i una altra que donava dos supòsits: 970.000 euros si no es declarava la ruïna o 198.000 si es declarava.

D'aquesta manera, ha assenyalat que a la junta es va decidir "per unanimitat" que "els funcionaris de la casa" decidissin i, tal com ha remarcat, "se'ls va encarregar aquest informe d'un projecte que "venia del PSOE de Francina Armengol i de Bel Oliver" i que fins i tot van ser elles "les que els varen donar les taxacions".

"Els funcionaris no varen agafar la de 4,5 milions, varen anar a la més baixa i dins d'aquesta agafen la de 970.000 perquè no hi ha declaració de ruïna i llavors tots per unanimitat vàrem acordar fer el que diuen els funcionaris", ha ressaltat.

"Tornaria a fer exactament el mateix, li ho he dit al jutge. Què els dic als funcionaris que no agafin la (valoració) més petita? Aquí el problema amb els polítics és quan no han fet cas dels funcionaris", ha plantejat.

Així, ha remarcat que no estaven "capacitats" per fer aquesta valoració i que "la decisió" no va ser seva sinó "del Consell insular PSOE". "Nosaltres vàrem heretar el procediment i el vàrem continuar, ens varen donar fins a les valoracions i vàrem heretar la decisió de gastar un mínim d'un milió", ha remarcat.

A més, s'ha preguntat de manera retòrica si és l'actual presidenta del Govern, Francina Armengol, la que hauria d'acudir als jutjats per explicar per què va decidir la compra del Rocamar. Per afavorir a un funcionari de turisme que no tenia res a veure amb el procediment? Doncs que venguin, perquè no va ser decisió nostra", ha dit.

Amb això, ha assegurat ignorar que la taxació del Rocamar es va dur a terme amb l'objectiu de beneficiar un funcionari de la Conselleria de Turisme, tal com s'investiga en el cas.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a