Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 20 de febrer de 2019   |   11:58
 
Enquesta  
Està abandonada la primera línia del Port de Sóller?


No
 
El tacòmetre marcant els 121 kilòmetres per hora
14/02/2018 | 16:40
A 123 de Sóller a Fornalutx
saveu.cat

El ple de l'ajuntament de Sóller va aprovar ahir una moció presentada pels partits del pacte instant al Consell i a la Delegació del Govern perquè adoptin mesures per acabar amb les carreres il·legals de motos que cada cap de setmana es realitzen per carreteres de la Serra de Tramuntana. La moció fa menció expressa de la carretera que va de Sóller al Puig Major.

En el debat de la moció, el PI, representat per Jaume Bestard, va fer un peculiar suggeriment: que el Consell s'adeqüi un circuit perquè els moters puguin realitzar les seves carreres sense el perill que suposa fer-ho per carreteres obertes al trànsit. La seva proposta no va suscitar gaire interès entre la resta de formacions polítiques de Sóller, que van posar de manifest el "perill" que comporta als veïns de finques i la resta de conductors la pràctica de carreres il·legals per les carreteres de la Serra.

El text aprovat pel ple insta el Consell a que "prengui les mesures necessàries" per evitar-les ia la Delegació del Govern a les Illes perquè "busqui solucions i l'aplicació de les mesures pertinents" per acabar amb aquesta pràctica que té els seus dies de major auge durant els caps de setmana. El consistori afirma que aquestes carreres "són inadmissibles" i lamenta que les administracions no hagin pogut eradicar aquest problema de les carreteres.
Tot i la proposta del PI, tots els grups van coincidir a afirmar que les carreres il·legals suposen un greu perill per als altres conductors i per als veïns de les finques confrontants amb la carretera.

En posterioritat al ple, el batle Jaume Servera va manifestar el seu rebuig a aquestes competicions il·legals i va posar de manifest com alguns dels protagonistes d'aquestes carreres pengen vídeos a internet.

De fet, en un d'ells s'observa com un motorista arriba a assolir els 123 quilòmetres per hora en el tram comprès entre Sóller i Fornalutx, un trajecte on la carretera discorr per un traçat sinuós ple de corbes.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a