Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 20 de febrer de 2019   |   11:57
 
Enquesta  
Està abandonada la primera línia del Port de Sóller?


No
 
La Capella de les Escolàpies es va omplir de públic.
13/02/2018 | 17:37
Ensenyat explica la zonificació
G.M.

L’antiga Capella de les Escolàpies es va omplir ahir horabaixa de públic per assistir a la primera de les reunions que el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, celebraven per explicar a la ciutadania la nova zonificació del lloguer vacacional a Mallorca.

En el cas de Sóller, el Port no es troba dins les zones saturades, per tant, hi pot haver estades turístiques en habitatges (ETH) de 365 dies a unifamiliars i plurifamiliars, com també es pot llogar a turistes la residència habitual fins a un màxim de seixanta dies.

Pel que fa als nuclis d'interior (el nucli urbà de Sóller, l’Horta i Biniaraix), segons varen explicar, així com també Fornalutx, Deià i Orient, estan a la llista dels nuclis amb major pressió. Per aquest motiu, a aquests indrets només estarà permès el lloguer vacacional de la casa o pis a on s'hi viu fins un màxim de seixanta dies a l'any.

Ensenyat va remarcar que el document es troba en fase de discusió i que fins el mes de març s’hi poden fer aportacions. Els ajuntaments afectats poden realizar propostes més restrictives, que seran acceptades automàticament; mentre que si en fan de més permisives seran simplement analitzades.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a