Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 20 de febrer de 2019   |   12:54
 
Enquesta  
Està abandonada la primera línia del Port de Sóller?


No
 
Antonio Copete, UGT, després de declarar
12/02/2018 | 15:37
Creixen les sospites amb el Rocamar
saveu.cat

Avui ha arrancat el rosari de declaracions que efectuaran davant els jutges els membres de la junta rectora del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics, l'entitat que va adquirir el ruïnós hotel Rocamar suposadament pagant un sobrepreu que hauria beneficiat la família d'un funcionari de la Conselleria de Turisme. El preu que es va pagar per la compra de l'establiment que posteriorment va ser esbucat coincidia amb la quantitat de diners que aquesta família va deixar al titular de l'hotel que, tan aviat va cobrar, va liquidar el deute.

El representant d'UGT a la Junta rectora de la compra del solar de l'Hotel Rocamar, Antonio Copete, ha declarat aquest dilluns com a testimoni al jutjat d'Instrucció número 1 de Palma que, encara que ell no va estar present quan es va aprovar aquesta compra, a "reunions posteriors" es va manifestar en contra de l'elevat preu de la transacció.

La investigació versa sobre les presumptes irregularitats en la compra del solar de l'antic Hotel Rocamar a Sóller (Mallorca), que es trobava en ruïnes, i pel qual es va pagar un presumpte sobrecost de 600.000 euros públics.

Davant els mitjans de comunicació, Copete ha explicat que tant ell com el representant de CCOO, Ginés Díez, "sempre" es van mostrar "oposats" a "donar més" perquè es "podia haver pagat menys" ja que, tal com ha recalcat, "havia taxacions menors" de manera que "no estaven d'acord".

"Vàrem detectar que les coses no anaven bé quan es va fer la compra i vàrem haver de demanar les tres taxacions que hi havia per escrit i se'ns van donar posteriorment a la compra", ha assenyalat.

A més, ha recordat que des de la Conselleria es pretenia que avalassin informes tècnics que no podien "avalar mai" ja que no són tècnics i que aquests informes també se'ls van donar "posteriorment".

D'altra banda, dos testimonis han plantejat, segons fonts judicials, versions contradictòries i han assenyalat que per la seva part no es va qüestionar l'operació i que els va semblar normal el procediment dut a terme en aquesta compra que va ascendir a uns 871.000 euros el 2005.

La instrucció continuarà aquest dimarts amb les declaracions dels membres de la junta rectora del Consorci d'allotjaments turístics, entitat que va gestionar la compra. Així mateix, l'exconseller de Turisme, Carlos Delgado, també està citat a declarar com investigat dimecres davant el Jutjat d'Instrucció número 1 en Avinguda Alemanya.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a