Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 20 de febrer de 2019   |   12:38
 
Enquesta  
Està abandonada la primera línia del Port de Sóller?


No
 
La casa objecte de reclamació va servir per ampliar les dependències de l’Hospital.
09/02/2018 | 09:10
La propietat de l’Hospici està en entredit
J.M.

Un descedent de la benefactora Isabel Maria Llabrés ha reclamat a l’Ajuntament la devolució de la casa que va cedir al municipi l’any 1975 que va possibilitar l’ampliació de l’Hospital. L’hereu entén que el municipi incompleix la clàusula de donació perquè des de l’any 2005 l’edifici ha deixat de tenir els usos socials que propiciaren la seva donació.

La junta local de govern ha rebutjat aquesta setmana la pretensió de l’hereu, el que obri la porta a la via judicial. Els serveis jurídics de les Cases de la Vila entenen que qualsevol donació sotmesa a condicions té un període de validesa de quatre anys, un termini que en el cas de la casa es va assolir fa gairebé quaranta anys.

L’immoble que és objecte de litigi era una casa que estava situada a la cantonada que formen els carrers de l’Hospici amb el de Sa Lluna. L’Ajuntament va rebre la donació d’Isabel Llabrés per escriptura pública que es va signar el 22 de juliol de 1975. La casa tenia una superfície de 216 metres quadrats repartits en tres plantes. La finalitat d’aquesta donació era la d’ampliar el vell hospici municipal, un fet que es va consumar uns anys més tard després de les obres d’ampliació de la residència que va realitzar el municipi. Però també es va estipular per escrit que la casa havia de dedicar-se a l’atenció de persones majors i pobres de necessitat, una funció que inicialment va tenir fins que el 18 de novembre de 2005 la residència municipal va ser clausurada per traslladar-se a l’edifici del Bell Entorn. El descendent d’Isabel Llabrés entén que d’aleshores ençà s’incompleixen les seves voluntats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a