Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 20 de febrer de 2019   |   12:31
 
Enquesta  
Està abandonada la primera línia del Port de Sóller?


No
 
Aquest tram de Bisbe Colom millorarà la il.luminació per acabar amb la zona de fosca que s’hi ha detectat.
09/02/2018 | 09:02
Més faroles per a les zones fosques
J.M.

El sistema d’enllumenat públic amb bombetes de tipus LED ha generat protestes veïnals per falta de llum, un fet que l’Ajuntament pal.liarà amb la instal.lació de faroles als punts foscs o amb l’increment de potència als fanals de les zones amb penombra.

El regidor d’Infraestructures, Andreu Castanyer (Més), ha informat que aquests dies els tècnics de l’empresa instal.ladora estan realitzant una luxometria pels carrers de Sóller on, mesos enrere, s’hi varen instal.lar les noves faroles de baix consun energètic. La finalitat de l’estudi no és altra que mesurar que el llum que emeten els fanals correspon al previst al projecte de substitució. En aquest sentit, Castanyer ha explicat que “hi ha zones on és evident que s’haurà de millorar l’enllumenat” perquè entén que s’han quedat enfosquides durant la nit. En alguns llocs “s’afegiran faroles i en altres s’incrementerà la potència de les bombilles”, ha assegurat.

A falta dels resultats de la luxometria, els llocs on Castanyer ja té clar que s’haurà de reforçar el sistema d’enllumenat públic són diversos trams dels carrers de Santa Teresa, Bisbe Colom, Rectoria o l’aparcament de la plaça de Teixidors. Amb aquesta actuació el municipi vol acallar les queixes que ha suscitat des de la seva instal.lació el nou sistema d’enllumenat públic.

L’Ajuntament va invertir 480.000 euros al llarg de 2017 per instal.lar un mil.lenar de faroles equipades amb bombilles LED que redueixen notablement el consum elèctric. La substitució del fanals ha anat aparellat a crítiques perquè en algunes zones la intensitat lumínica ha minvat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a