Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 23 de gener de 2019   |   06:12
 
Enquesta  
T’agrada el nou paviment que ha col.locat el Ferrocarril de Sóller a la zona del Born?


No
 
El foc cremarà a la nostra comarca a partir de demà.
13/01/2018 | 06:36
Arriben els foguerons
G.P.

Tot és a punt per donar inici a la setmana major de les festes tradicionals de l’hivern malllorquí: la setmana dels foguerons en honor de Sant Antoni.

Tant és així que avui ja es celebraran els primers foguerons de la vall en honor al patró dels animals; seran a la Cooperativa on es celebrarà “Sant Antoni Novell” a partir de les 20’00 hores amb la participació dels Esclatabutzes, Aires Sollerics, Xeremiers de Sóller i Blues i altres herbes -la qual cosa fa preveure bauxa fins a lates hores de la nit- i el tradicional fogueró del Partit Popular que tendrà lloc a Can Guixa, un fogueró que té previst encendre’s a les 19’30 hores.

Per la seva banda, els foguerons de caire institucional -els celebrats pels ajuntaments de Sóller, Fornalutx i Deià- es celebraran la revetla de Sant Antoni -dimarts 16- com mana la tradició. A destacar la presència dels esclatabutzes i Estol de Tramuntana que seran els encarregats d’encendre i dinamitzar la revetlla al foc de l’Ajuntament de Sóller que s’encendrà a les 19’00 hores a la plaça de la Constitució.

Finalment, el proper dia 20 a les 19’00 hores s’ha previst que s’encengui el foc de la Gent Gran del Port que serà qui s’encsarregarà de cloure el cicle de foguerons de a vall en honor al Sant de Viana.

Seran, idò, aquest dies uns dies de celebració de l’amistat i la companyonia al voltant dels foguerons en honor del sant més rellevant del santoral pagès d’hivern, sempre acompanyats d’una bona torrada a base de sobrassada, xulla i botifarrons que serà regada amb els millors vins i aiguardents de la nostra comunitat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a