Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 23 de gener de 2019   |   07:09
 
Enquesta  
T’agrada el nou paviment que ha col.locat el Ferrocarril de Sóller a la zona del Born?


No
 
Un comerç amb el cartell de rebaixes
10/01/2018 | 16:34
Sóller penja el cartell de rebaixes
saveu.cat

El comerç solleric ha penjat el cartell de rebaixes. La temporada de baratures d'hivern ja és aquí amb la que els comerços dedicats a la roba, els complements i el calçat rebaixen els preus amb la finalitat de captar les compres dels consumidors.

A Sóller la temporada arranca freda tenint en compte que és el moment de l'any amb menor presència de gent pels carrers, bàsicament per l'aturada hivernenca del sector turístic i per la suspensió temporal dels serveis de tren i tramvia. No obstant això, les botigues s'han animat i han col.locat els cartells que anuncien les baratures.

La Direcció General de Consum del Govern ha recomanat calcular prèviament el que es desitja gastar i elaborar una llista, així com conservar les factures dels productes comprats per evitar problemes durant el període de rebaixes d'hivern.

Segons ha indicat en un comunicat la Conselleria de Salut, és recomanable comparar preus i qualitat i observar que el preu original o el percentatge de la rebaixa aparegui també a l'etiqueta.


En el supòsit de tenir algun problema amb la compra i no arribar a una solució amb l'establiment, des Consum han recordat que es pot sol·licitar el full de reclamació i deixar la seva queixa. A més, han explicat que s'ha de procurar triar establiments adherits al sistema arbitral de consum; ja que en cas de desacord, es prestaran a resoldre les diferències amb el client de forma gratuïta.


D'altra banda, han detallat que alguns establiments poden establir condicions especials en l'acceptació del pagament amb targeta o devolucions encara que ha d'estar indicat de manera visible. A més, l'establiment no està obligat a canviar un producte que estigui en perfecte estat tot i que la majoria de les empreses ho fan, però no té perquè ser en diners, també pot ser per un altre producte o per un val de compra.


Igualment, Consum ha demanat que es guardi la publicitat del producte juntament amb les característiques, instruccions i catàlegs comercials ja que és vinculant i pot exigir el seu compliment. El període de rebaixes, han indicat, es tracta d ' "una bona ocasió per comprar allò que es necessiti a un preu més avantatjós, però tenint sempre en compte que el que es rebaixa és el preu del producte, no la qualitat, la seguretat o els drets com a consumidors".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a