Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 25 d'abril de 2024   |   08:45
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
Operaris de la Cooperativa, treballant amb l'oliva rebuda.
15/09/2017 | 09:22
Arranca la temporada de l'oliva
J.M.

Sóller ha arrancat una campanya d’oliva que enguany es presenta en termes generals com a “molt bona” i molt allunyada de la que es va registrar ara fa un any que pràcticament va ser ínfima.

La cooperativa agrícola Sant Bartomeu ha iniciat aquesta setmana la temporada de producció d’oliva envasada produint els primers quilos d’oliva trencada verda. Al llarg de les properes setmanes se li sumarà la campanya d’envasat de l’oliva verda, mentre que la de l’oliva negre haurà d’esperar a principis del proper any. El president de la institució agrària, Miquel Gual, ha assegurat que la campanya d’enguany “s’espera molt bona”. “No serà espectacular com la de fa dos anys quan assolírem un rècord de producció, però tots els indicadors ens assenyalen que hi haurà una bona collita”, ha assegurat Gual, que confia que el producte que ara es comença a envasar obtengui un índex de qualitat excel.lent per envasar-lo baix la marca de la denominació d’origen Oliva de Mallorca.

Producció d’oli

Si la temporada d’oliva es presenta bona, la de l’oli també. Especialment si es compara amb la de fa un any en la que les oliveres pràcticament no donaren fruit i les reserves d’oli verjo varen quedar baix mínims a la Serra de Tramuntana.

Segons ha explicat Miquel Gual, les tafones de la cooperativa moldran enguany al voltant dels 1’3 milions de quilos d’oliva, una xifra molt superior a la de la campanya de 2016 però sensiblement inferior a la de l’any anterior. L’any 2015 es va processar la xifra rècord d’1’5 milions de quilos d’oliva.

La campanya de producció d’oli arrancarà dins el mes d’octubre.

Per altra banda, el president de la cooperativa ha ressaltat els efectes favorables que tendrà damunt la producció d’oli les precipitacions que s’han registrat a la Serra durant les darreres setmanes. Permetrà que el fruit agafi més tamany, la qual cosa farà que l’oliva tengui major rendiment.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a