Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 24 de maig de 2018   |   15:38
 
Enquesta  
Quina nota poses a la Fira i el Firó de 2018?

0 - 2‘5
0‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Un contenidor destinat a la recollida de paper i cartró.
08/09/2017 | 08:59
Bonificacions per qui recicli
J.M.

Qui recicli pagarà menys en el rebut de la recollida de fems. Aquesta és la filosofia que l’Ajuntament vol posar en pràctica a partir del proper exercici de 2018 amb la finalitat d’incrementar la quota de reciclatge de fems que es genera en els domicilis de Sóller.

Com a passa prèvia a aquesta iniciativa, la junta local de govern treure a licitació un contracte menor per a l’elaboració i execució d’una estratègia per a la millora de la gestió dels residus. El municipi hi destinarà una partida de 13.000 euros i tendrà la durada d’un any.

Segons ha informat el regidor d’Infraestructures, Andreu Castanyer (Més), la finalitat del contracte és la d’implementar a partir de l’any que ve un sistema de rebut del fems que variarà en funció de si el titular de l’immoble s’acull al pla de reciclatge de fems o no. En cas de fer-ho, el contribuent obtendrà una bonificació en el rebut trimestral, la quantia del qual no es coneixerà fins que l’auditora tengui preparada l’estratègia que ara se li ha encarregat.

Andreu Castanyer ha explicat que aquesta iniciativa ja s’aplica a altres municipis i té com a objectiu de fons reduir el tonatge de fems que acaba a la planta d’incineració.

Els ciutadans que s’hi acullin, a més de pagar menys pel fems i comprometre’s a reciclar, tendran visites periòdiques d’uns educadors ambientals. Aquest personal tendrà com a escomesa donar assessorament tècnic als beneficiaris del programa, resoldre incidències i assegurar-se que estan complint amb els seus compromisos adquirits amb el reciclatge.

Increment de reciclatge

La iniciativa que aviat es posarà en marxa s’emmarca en les directrius que estableix el marc normatiu europeu que determina que l’any 2020 els municipis han de reciclar el 50% dels residus que generen els seus habitants.

Sóller ha millorat molt en matèria de reciclatge des que Sóller Recicla va assumir el servei, però actualment els residus que es reciclen equivalen a un 16% del volum total. Per això la Vila vol implantar aquest sistema per dinamitzar el reciclatge.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a