Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 24 de maig de 2018   |   15:42
 
Enquesta  
Quina nota poses a la Fira i el Firó de 2018?

0 - 2‘5
0‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
El bou, en el punt inicial del seu recorregut.
07/09/2017 | 11:38
Una baixada del bou renovada i amb pluja
J.V.

Fornalutx ha celebrat avui dematí l'acte més important de les seves festes patronals. El poble ha estrenat la renovada baixada del bou, complint amb els requeriments imposats pel Govern Balear perquè la celebració fos viable.

L'animal ha arribat a Fornalutx conduït per una única corda i recorrent l'itinerari d'antany des del Maiol cap el centre de la vila.

Una forta tromba d'aigua ha sorprès els presents quan l'animal acabava de ser coronat a la plaça de la vila per la jove fornalutxenca Aïda Bisbal.

El bou, que era de raça mallorquina i propietat de l'Associació de Criadors de Bestiar Boví de Raça Mallorquina, ha estat sostingut per un cabestrell en el seu recorregut que l'ha conduït fins a l'antic escorxador del carrer de Sa Font.

El fet de conduir l’animal amb una sola corda ha dificultat el seu control en alguns moments del recorregut, tant a la baixada, com sobretot a la plaça, on ha quedat aturat uns minuts sense voler seguir avançant.

La celebració ha comptat amb la presència d’un reduït nombre de manifestants que han desplegat petites pancartes en contra de la celebració. Un gran desplegament de la Guàrdia Civil ha vigilat que no es produïssin incidents.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a