Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 22 d'abril de 2018   |   18:22
 
Enquesta  
S’han de crear aparcaments a l’entorn de la carretera de Desviació?


No
 
S'ampliaran les instal.lacions actuals.
14/07/2017 | 14:34
La Guàrdia Civil descarta un nou quarter
J.M.

El Ministeri de l’Interior ha renunciat, almenys a curt i mig termini, a construir un nou quarter per a la Guàrdia Civil al solar que té reservat al polígon industrial de Son Angelats, per bé que per contrarrestar la modernització de les instal.lacions Interior negocia amb l’Ajuntament ampliar les dependències de les oficines instal.lades a l’edifici municipal del carrer de la Prosperitat.

El coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, Jaume Barceló, va assenyalar a aquest setmanari que l’Institut Armat “no té previst” adequar unes noves instal.lacions a Son Angelats, al.legant el canvi de prioritats que s’ha marcat l’Institut Armat per als propers anys. Per això va explicar que s’ha descartat dur a terme la inversió en els propers anys. Però per contra, va advocar per ampliar les instal.lacions existents amb la finalitat de millorar la capacitat de feina de l’Institut Armat afirmant que les oficines actuals s’han quedat petites.
Acompanyat per la delegada del Govern a les Illes Balears, Maria Salom, el cap de la Guàrdia Civil va assegurar que l’ampliació de les instal.lacions de Cetre podria dur aparellat un increment en el número d’efectius destinats al quarter de Sóller.

La Guàrdia Civil es va mudar a les actuals instal.lacions l’any 2010 després d’abandonar el vell quarter del carrer de Joan Marquès Arbona. La mudança es va dur a terme gràcies a l’acord al qual va arribar Delegació del Govern amb l’Ajuntament de Sóller, que li va cedir part de les instal.lacions que fins poc abans havia ocupat la delegació comarcal del CDEIB.

En el decurs de la visita que Salom i Barceló feren divendres a Sóller amb motiu de la presentació de les patrulles mixtes internacionals, sengles responsables varen mantenir una trobada informal amb el batle Jaume Servera (Més) per tal d’estudiar la cessió d’un nou espai per a la Guàrdia Civil. Segons va explicar el batle, les negociacions es centren en traspassar les actuals dependències de Protecció Civil a la Benemèrita amb la finalitat “de crear-li unes oficines dignes tant pel treball dels propis guàrdies civils com per millorar l’atenció al públic”.

La cessió dels espais es farà efectiu dins el present exercici. Segons Servera es podria materialitzar “entre els mesos de setembre i octubre d’enguany”, data a a partir de la qual es remodelaries per ampliar les oficines del quarter. Abans de la cessió l’Ajuntament haurà de reestructurar les sales que hi ha a l’edifici del carrer de la Prosperitat. Protecció Civil abandonarà la planta baixa i passarà a ocupar unes dependències situades en el primer pis. Per la seva banda, una associació de caçadors que està instal.lada a la primera planta deixarà aquest edifici per traslladar-se a un altre espai municipal, va precisar el batle.

Les negociacions per ampliar les oficines del quarter de la Guàrdia Civil es venen mantenint de forma discreta desde fa uns mesos i es podrien tancar en poques setmanes.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a