Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 22 d'abril de 2018   |   18:22
 
Enquesta  
S’han de crear aparcaments a l’entorn de la carretera de Desviació?


No
 
Els torrents pràcticament no duen aigua des de fa mesos
13/07/2017 | 18:19
A una passa de la prealerta per sequera
saveu.cat

Les reserves d'aigua a la unitat de demanda de la Serra de Tramuntana (que abarca els municipis de la comarca) es vas esgotant degut a la sequera i a l'elevat consum. Tant és així que les dades del mes de juny confirmen un fort descens de les reserves fins al punt que la Serra es troba a una passa d'activar la prealerta per sequera.

El mes de juny les reserves hídriques de les Illes Balears s’han situat en el 63% de la capacitat, 4 punts percentuals per davall del mes passat. En el cas de la Tramuntana els aqüífers es troben al 51% de la seva capacitat, nou punts menys que en el mes anterior. La tendència seguirà la mateixa línia durant el juliol, un cicle durant el qual la Serra entrarà en prealerta per sequera quan les seves reserves es situïn per davall del 50% de la seva capacitat.

Des del mes de gener al juny les reserves a la Serra de Tramuntana han passat del 82% al 51%, segons les dades que ha donat a conèixer avui la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear. Les autoritats fan una crida al consum moderat d'aigua potable.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a