Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 22 d'abril de 2018   |   18:24
 
Enquesta  
S’han de crear aparcaments a l’entorn de la carretera de Desviació?


No
 
L'exterior de la fŕbrica ha estat protegit pels despreniments.
17/03/2017 | 12:22
Estudien que sigui Bé d'Interés Cultural
SaVeu

El Consell de Mallorca ha posat en marxa els estudis tècnics per declarar la Fàbrica Nova com a Bé d’Interès Cultural (BIC)com a mesura per preservar l’edifici i conservar el darrer exemple del passat industrial de la vall.
Així ho va explicar el president de la institució insular, Miquel Ensenyat, que ahir va realitzar una visita a Sóller. A preguntes d’aquest setmanari, Ensenyat va explicar que el departament de Cultura té en estudi establir mecanismes de protecció per a l’edifici industrial. A la vegada va reconèixer que les negociacions per a una possible compra del complex estan aturades. “Hi va haver negociacions a principis de legislatura, però es varen rompre per les diferències de preu entre les parts”, va explicar Miquel Ensenyat, que va donar a entendre que actualment no existeixen contactes entre les dues parts.

La declaració de BIC en favor de la Fàbrica Nova pot tenir un efecte molt directe cap als seus propietaris, ja que la preservació comporta un seguit d’obligacions, com ara la de mantenir l’edifici en bon estat de conservació, quan a hores d’ara es troba en vies de convertir-se en una ruïna.

La propietat ha iniciat el tràmit contra l’Ajuntament per reclamar l’expropopiació forçosa del complex.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a