Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 18 de juny de 2018   |   00:02
 
Enquesta  
Servirà d’alguna cosa prohibir cremes als horts a primera hora del dematí?


No
 
Ports de Balears ha iniciat el procés d’atorgament d’amarraments en base.
17/03/2017 | 12:17
Els empresaris nàutics demanen gestionar els seus propis amarraments
SaVeu

L’Associació d’Empreses Nàutiques del Port de Sóller ha remès aquesta setmana a Ports de Balears una sol·licitud per instal·lar nous pantalans flotants per tal de destinar-los a embarcacions de trànsit durant els mesos d’estiu. L’entitat proposa que sigui la pròpia associació qui gestioni aquest servei, davant el temor que aquest estiu els punts d’amarratge que gestiona l’administració autonòmica siguin insuficients per afrontar la demanda. La proposta és conseqüència de la reestructuració que ha posat en marxa Ports mitjançant la qual la majoria d’amarratges de Sóller passaran a ser de base mitjançant concessions administratives.

El president de l’associació, Generós Cortés, ha explicat que “la nostra intenció és donar una solució a tota aquesta gent que es quedarà sense amarratge perquè pugui tenir la seva embarcació al Port durant els mesos d’estiu”, alhora que ha subratllat “el malestar que ha generat entre els petits usuaris nàutics aquests canvis perquè no entenen que hauran d’abandonar els amarratges que ocupen des de fa anys per cedir-los a altres”.

Com a mesura pal·liativa, l’associació que dirigeix Cortés, proposa habilitar uns molls flotants només per als mesos d’estiu per acollir embarcacions de trànsit i aquelles que es quedin sense punt d’amarratge.

Usuaris nàutics

Per la seva banda, des de l’altra associació, la d’Usuaris Nàutics del Port de Sóller, el seu responsable, Josep Jordà, ha explicat que el procés que duu a terme Ports “és contradictori, perquè n’hi haurà que quedaran contents i altres no”. Josep Jordà ha assegurat que la reestructuració “és una cosa que veníem demanant nosaltres des de fa anys”, perquè “venia sent injust que hi hagués gent en llista d’espera durant més de deu anys i no se’ls donàs un amarratge en base”. En la seva opinió, “s’ha tardat massa a donar-los i ara que s’ha de donar compliment a la llei n’hi haurà que en sortiran beneficiats i altres perjudicats”.

Si l’associació que aglutina les empreses nàutiques xifra en més de cent les embarcacions que quedaran sense amarratge per no estar a la llista d’espera, des de l’entitat que aglutina els usuaris rebaixen la xifra a “trenta o quaranta”.

Des de Ports de Balears, el seu director general, Xavier Ramis, ha afirmat que aquest organisme estudiarà amb els usuaris i les empreses nàutiques una solució alternativa per tal d’incrementar la capacitat d’amarrament dela zona portuària.

Ramis veu amb bons ulls la possibilitat de crear un “camp de boies” perquè hi puguin fondejar embarcacions “ja que la nostra intenció no és entrar en conflicte amb ningú”. “És una proposta que estan disposats a estudiar-la i analitzar-la”, ha afirmat Ramis que, en canvi, es mostra més escèptic amb la proposta de les empreses nàutiques d’ampliar el número d’amarraments a base d’instal.lar més pantalans flotants al Port.

L’organisme autonòmic va iniciar el procés d’adjudicació dels nous amarraments en el decurs de la passada setmana.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a